ROGALJ 2020 okupiće preko 30 vojvođanskih manifestacija

Rogalj 2020

Susret organizatora turističkih, gastronomskih i etno manifestacija u AP Vojvodini ROGALJ održaće se u NEDELJU, 4.oktobra 2020.godine na Salašu 137 na Čeneju, s početkom u 10 časova.

Na ovom festivalu vojvođanskih festivala će se okupiti organizatori preko 30 vojvođanskih manifestacija, uz kulturno – umetnički program i veoma bogat sadržaj, a uz poštovanje mera i preporuka Vlade Srbije.

Cilj održavanja ove manifestacije je da se na jednom mestu okupe organizatori tradicionalnih seoskih vojvođanskih manifestacija u cilju njihove promocije.

Ulaz na ROGALJ 2020 je besplatan, a u prelepom ambijentu kultnog vojvođanskog Salaša 137 posetioci će moći da obiđu izložbene štandove manifestacija, radionice za žene koje se bave preduzetništvom, likovnu koloniju i da isprate bogat kulturno – umetnički program.

Rogalj se održava 5 put, a od 2010. godine značajno je uticao da se tridesetak priredbi prikažu i promoviše, a organizatorima da razgovaraju o unapređenju ovog vida okupljanja zaljubljenika i čuvara tradicije naših sela.

Predstavnici svake manifestacije na ROGALJ donose svoju specifičnost i želju da se pokažu. U ovomе je i povod za nastavak ROGLJA i podrška usavršavanju postojećih priredbi.

Na festivalu će se predstaviti i dobro poznata manifestacija BEAN festival (Pasuljijada), pa će učesnici imati priliku da učestvuju i u revijalnom takmičenju u kuvanju pasulja u kotliću, što će celom događaju dati poseban ugođaj.

Organizatori će pokušati da do dana održavanja, analiziraju sadržaje dosadašnjih priredbi održanih u minulim godinama i da posebnim priznanjima izraze pažnju prema lokalnim zajednicama i selima koja su se istakla u održavanju manifestacija koje okuplja ovaj festival vojvođanskih festivala.

Pokrovitelj ROGLJA je Gradska uprava za privredu grada Novog Sada.

Medijski sponzori su RTV, Dnevnik, TV Novosadska, TOP Srbija, Komnet grupa, a organizatori su Agencija BIN marketing i Razvojni centar Komnet, Novi Sad.

Organizatori će medijima dostavljati informacije o toku priprema sve do dana održavanja manifestacije, a detaljne informacije o manifestaciji ROGALJ moći ćete da nađete na sajtu agencije BIN marketing, kao i na web sajtu same manifestacije ROGALJ.

Osobe za kontakt:
Dragan Vukotić 063 179 76 39;
Jelena Krstić 064 158 36 86.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.