“7. BELOBLATSKA KOBASICA” u nedelju očekuje oko 15.000 posetilaca

Tradicionalna gastronomsko turistička manifestacija sa takmičenjem u pravljenju domaćih kobasica i biranjem najbolje domaće rakije, održaće se ove NEDELJE (16. februara), u Belom Blatu kod Zrenjanina.

Organizatori očekuju oko 15.000 posetilaca a oko 700 žitelja malog banatskog sela koji ovom prilikom ugoste 20 puta više ljudi od broja stanovnika Belog Blata potrudiće se da sa gostoprimstvom prime sve dobronamernike.

135 vrsta domaćih rakija učestvovaće u takmičenju u kojem će stručni žiri birati najbolje a posetioci će imati prilike i da probaju kako bi se i sami uverili u kvalitet proizvoda domaćih majstora pečenja rakije.

Rekordan broj takmičarskih ekipa, oko 60 njih, boriće se za vredne nagrade, a domaće prehrambene i druge proizvode kućne radinosti posetiocima festivala će na prodajnim tezgama predstaviti oko 150 izlagača.

NAGRADE

Organizator nagrađuje:

1. mesto za najbolju sveže pečenu kobasicu – Vaučer 500 eura, T.A. “Relax International”, Zrenjanin (nosioc franžize “Sagot”, Zrenjanin)
2. mesto za najbolju sveže pečenu kobasicu – Kada “Kolpasan”
3. mesto za najbolju sveže pečenu kobasicu – Profesionalni mesarski sto “Stolarija Hanjik”

Specijalne nagrade:

1. mesto za dekoraciju posluženja
2. mesto za dekoraciju posluženja
3. mesto za dekoraciju posluženja

* za higijenu i dekoraciju takmičarskog mesta
* za najorganizovaniju ekipu
* za najudaljeniju takmičarsku ekipu
* za kreativnost

Bogat kulturno umetnički i muzički program odvijaće se na centralnoj bini u velikom parti šatoru posebno uređenom za ovu priliku, tako da su zabava i dobra atmosfera zagarantovani.

Organizatori manifestacije su “Udruženja kuvara amatera Belo Blato”MZ Belo Blato i TO Zenjanina, marketing i promocija Agencija BIN Marketing, a pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin.

Dobro došli, očekujemo vas Belom Blatu. 🙂

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.