ROGALJ 2021 predstavio preko 30 vojvođanskih manifestacija i festivala

Rogalj 2021 - BIN Marketing

Održan je 6. festival vojvođanskih festivala – ROGALJ, koji je okupio brojne manifestacije iz Vojvodine. Na poznatom vojvođanskom Salašu 137, na Čeneju, više od 30 oraganizatora različitih gastro festivala predstavilo je specifičnosti svoje manifestacija.

Specijalni gosti ROGLJA 2021 bili su predstavnici opštine Krupanj sa manifestacijom „Plodovi Rađevine“.

Festival su svečano otvorili gospodin Milorad Radojević, član gradskog veća za privredu grada Novi Sad i gospodin Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Tom prilikom, svečano su uručili Zlatne plakete Roglja kao nagrade za minuli rad:

Za seoskog neimara – Čedomir Keco;

Za organizaciju i podršku seoskim manifestacijama – Mesnoj zajednici Mužlja;

Za uspešnu organizaciju manifestacije – Bodrog fest iz Bačkog Monoštora – manifestacija godine 2021;

Za promociju likovne umetnosti kroz manifestacije – Likovna kolonija „Cosmic art – Ljubiša Marić“ Mesnoj zajednici Vojka.

U okviru Roglja održan je 17. Međunarodni Bean festival, u narodu poznat kao Pasuljijada, sa brojem učesnika koji je ove godine bio limitiran na 30 ekipa koje su konkurisale za prestižni pehar.

Glavna nagrada bila je šporet na drva “Smederevac” i zlatni pehar.

Prvo mesto osvojio je Vladimir Dudaš iz Bačkog Petrovca.

Drugu nagradu osvojio je Dragan Grcić iz Novog Sada iz ekipe “Vojvođanski portal”.

Treći je bio Vladimir Lovrić iz Apatina.

Porcije pasulja takmičarskih ekipa ocenjivao je petočlani žiri,a u ime žirija rezultate takmičenja saopštio je Radovan Subin iz Kikinde.

Kulturno umetnički program vodili su Sonja Bančević, voditelj RTV i Vladeta Sudarski, glumac i dobošar, dok su program uveličali svojim nastupima popularne Aradačke Meškarkekulturno umetničkog društvo iz Bačkog PetrovcaĐorđe Čavić i TS Velosi i grupa Apsolutno Romantično.

Održana je i panel diskusija na teme značajne po razvoj turističkih manifestacija, „Značaj manifestacionog turizma za razvoj lokalne turističke destinacije“ čiji je moderator bio Nikola Božović, novinar, a panelisti su bili gospodin Milan Jarić – v.d. pomoćnika za turizam i regionalno privrednu saradnju; gospodin Milan Nedeljkov – član organizacionog odbora beloblatskih manifestacija, gospođa Zdenka Mitić, članica organizacionog odbora Bodrog festa i gospodin Čedomir Keco, osnivač Roglja.

Drugu temu panela „Digitalizacija lokalnih manifestacija“ moderirala je Lidija Arsenin, PR Rogalj festivala, a panelisti su bili gospodin Vladimir Jovanović, turistički novinar, gospođa Marina Jablanov, turistički novinar i gospodin Mladen Stefanović – vršilac dužnosti direktora Turističko sportske organizacije opštine Krupanj.

U okviru festivala održane su humanitarne “Ravničarske igre”, a prikupljena novčana sredstva namenjena su Uni Bihorac (2013), koja se od malena bori za život zbog dijagnostifikovane bolesti artrogriposis, srčane mane i teškog oštećenja sluha.

Na ravničarskim igrama koje su pokupile najviše smeha i takmičarskog duha, prva mesta su osvojile ekipe: “Čemunjaši” – nadvlačenje konopca u muškoj kategoriji i “Bean team” – nadvlačenje konopca u ženskoj kategoriji.

Pored njih, prve nagrade su poneli i Radomir Bajišić – brzo ispijanje paradajz soka i Živko Stanar – višegodišnji šampion u brzom jedenju porcije pasulja.

U nagradnoj igri za posetioce , vojvođansku šunku sa tavana staru dve godine osvojio je Miloš Kovač.

Najstariji učesnik ovogodišnje pasuljijade je Rajko Lazarević dok je najmlađi učesnik Una Zubac iz Ravnog Topolovca.

Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Gradske uprave za privredu i turizam Novog Sada.

Organizatori manifestacije su Agencija “BIN Marketing” i udruženje “G POINT” iz Novog Sada.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.