U toku prijave za manifestaciju “7. BELOBLATSKA KOBASICA”
- takmičenjem u pravljenju domaćih kobasica,
- izborom najbolje domaće rakije i
- prodajnim izložbama suhomesnatih proizvoda, rakije, vina i ostalih proizvoda domaće radinosti.
Festival se održava u NEDELJU, 16. februara 2020. godine u Belom Blatu kod Zrenjanina.
PRIJAVE
Prijave ekipa za takmičenje u pravljenju domaćih kobasica vrše se putem online prijave a više informacija o takmičenju možete dobiti putem telefona 063 17 97 639.
Jedno od centralnih dešavanja manifestacije je i takmičenje za najbolju domaću rakiju. Takmičari uzorke treba da predaju od 05. do 08. februara 2020. godine, u MZ BELO BLATO u interevalu od 12h do 18h. Kontakt osoba za sve informacije vezane za takmičenje i prijave je Darko Sladeček (064 25 18 526).
Pored toga biće organizovane prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda, rakije, vina, sireva, slatkiša i meda, kao i alata i pribora za svinjokolje, starih zanata i slično. Očekivanja organizatora su da će festival posetiti rekordan broj gostiju i takmičara, te se očekuje preko 10.000 posetilaca kojima će izlagači moći da predstave i prodaju svoje proizvode. Više informacija o rezervacijama prodajnih tezgi možet se dobiti pozivom na 064 248 54 72, 069 199 48 16.
Organizator nagrađuje:
1. mesto za najbolju sveže pečenu kobasicu – Vaučer 500 eura, T.A. “Relax International”, Zrenjanin (nosioc franžize “Sagot”, Zrenjanin)
2. mesto za najbolju sveže pečenu kobasicu – Kada “Kolpasan”
3. mesto za najbolju sveže pečenu kobasicu – Profesionalni mesarski sto “Stolarija Hanjik”
Specijalne nagrade:
1. mesto za dekoraciju posluženja
2. mesto za dekoraciju posluženja
3. mesto za dekoraciju posluženja
* za higijenu i dekoraciju takmičarskog mesta
* za najorganizovaniju ekipu
* za najudaljeniju takmičarsku ekipu
* za kreativnost
Bogat kulturno umetnički i muzički program odvijaće se na centralnoj bini u velikom parti šatoru posebno uređenom za ovu priliku, tako da su zabava i dobra atmosfera zagarantovani.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!