Vredne nagrade za najbolje takmičarske ekipe na “8. Beloblatskoj kobasici”

Nagrade BK2022

Tradicionalna gastro manifestacija “Beloblatska kobasica”, nakon dve godine, 5. i 6. februara, biće po osmi put održana u Belom Blatu kod Zrenjanina.

Prvog dana, u subotu 5. februara, biće upriličeno svojevrsno takmičenje u svinjokolju na starinski način, a drugog dana u nedelju 6. februara, centralni događaj i povod za okupljanje svakako je ekipno takmičenje u pravljenju svežih domaćih kobasica.

Organizator je ove godine, zahvaljujući sponzorima “8. Beloblatske kobasice”, obezbedio vrlo vredne nagrade za takmičenje u pripremi kobasica i dekoraciji posluženja… Prijave za takmičenje su u toku, a svoju ekipu možete prijaviti putem online forme.

Takmičenje u pravljenju domaće kobasice:

1. mesto za najbolju sveže pečenu kobasicu – Punilica za kobasice “Inox Profi”
(sponsor Mesara NEŠA Zrenjanin)
2. mesto za najbolju sveže pečenu kobasicu – Mangulica (130kg u polutkama)
(sponzor PG Mirkov – Kurjak Čenta)
3. mesto za najbolju sveže pečenu kobasicu – Profesionalni mesarski sto
(sponzor Stolarija Hanjik Belo Blato)

Takmičenje u serviranju kobasice:

1. mesto za serviranje kobasice
2. mesto za serviranje kobasice
3. mesto za serviranje kobasice

* Organizator obezbeđuje vredne robne nagrade.

Specijalna priznanja:

* za higijenu i dekoraciju takmičarskog mesta
* za originalnost i kreativnost
* za najudaljeniju takmičarsku ekipu
* za najbolju žensku ekipu

Pored toga biće organizovane prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda, alata i pribora za svinjokolje, rakije, vina, sireva, slatkiša, meda, starih zanata i slično.

Bogat kulturno umetnički i muzički program odvijaće se na centralnoj bini u velikom party šatoru posebno uređenom za ovu priliku.

Goste će prvog dana zabavljati popularna novosadska grupa “Apsolutno romantično”, dok će drugog dana nastupati TS “Duša Balkanska” i rok sastav “Nostradamus”.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.